Omgeving Zieuwent

Minicamping De Appelboom ligt aan de rand van Zieuwent in de Achterhoek. In het dorpje bevindt zich een supermarkt “Spar” (met pinautomaat), bakker, bloemist, fietsenmaker en een sportcentrum. Het omliggende gebied kenmerkt zich door talrijke kerkenpaden (fiets/wandelpaden) , met mooie namen als Otterpad, Schoolpad en Hazepad) die veelal tussen weilanden en akkers door lopen. De grote Werenfriduskerk is het opvallende middelpunt. Het Otterpad, als startpunt voor uw wandeling of fietstocht, ligt om de hoek bij onze camping.

Vestingstad Groenlo

Verder ligt Groenlo op een steenworp afstand. Deze oude Vestingstad heeft naast de vele restaurants en café´s in het centrum o.a. ook het museum Stadsboerderij Grolle, stoomzagerij Nahuis en het Grolse Kanon op de Kanonswal.

Keistad Lichtenvoorde

In het nabij gelegen Lichtenvoorde zijn allerlei cafeetjes en restaurants met gezellige terrasjes aanwezig waar U een drankje kunt doen of een hapje kunt eten. Verder is Lichtenvoorde zeer bekend vanwege de Zwarte Cross (in juli) als grootste muziekfestival van Nederland en tevens grootste motorcross ter wereld. Daarnaast is Lichtenvoorde bekend vanwege het prachtige bloemencorso (in september).

Andere tips:

Tussen Lichtenvoorde en Groenlo ligt het dorpje Lievelde, bekend om Museum Herberg en Brouwerij Erve Kots met de naastgelegen Kaasboerderij 3K (demonstraties kaas maken en boerengolf).

Net over de grens bij Groenlo kunt u een bezoek brengen aan natuurgebied Zwillbrocker Venn.

Bezoek het mooie stadje Bredevoort (boekenstad), het gezellige Winterswijk, Bronkhorst (kleinste stadje van Nederland) of Hanzestadje Doesburg.

Ook het bezoeken van theetuinen of wijnboerderijen in de omgeving zijn zeker de moeite waard!

Contact

Minicamping De Appelboom

Ottersweg 2

7136 KR Zieuwent

Mobiel: 06-19824399

minicampingdeappelboom@gmail.com

Extra's

  • Wasmachine (tegen betaling van € 5,- incl wasmiddel)

Gratis

  • Wifi
  • Centrifuge
  • Overdekte fietsenstalling met 8 oplaadpunten

 

© 2021 Minicamping de Appelboom | 3Ddude website